Bananina zloženka v petih minutah

Včasih se mi čisto nič ne da, pa vseeno nekaj bi 😊. Najbrž poznate to.  Po mojem smo vsi kdaj takšni. Takrat si  naredim tole, res simpl sladico, ki ima tudi kup možnih variacij. Odvisno seveda od tega, kaj imam trenutno doma. Navajena sem, da ustvarjam s tistim kar pač trenutno imam in ne hodim stalno po trgovinah. Tako manj zapravim, pa še kaj novega ustvarim 😊

Najboljše stvari ponavadi nastanejo prav po sili razmer! Ali pa iz čiste lenobe 😉




Res zelo velika porcija  po opisanem receptu vsebuje približno 550 kalorij vendar ni  brez hranilne vrednosti. Z njo pokrijem 25% dnevnih potreb po železu, dobrih 30% potreb po cinku in 35% potreb po vlakninah in beljakovinah. Kar za sladico niti ni tako slabo ;) 

Sicer pa je v resnici tole zelo nasitna zadeva in če izberete malo večjo banano, bo dovolj tudi za dva.



Za eno veliko porcijo potrebujemo:


  • 1 banano
  • 2 jušni žlici domače granole (v skrajni sili lahko nadomestite z zdrobljenimi piškoti)
  • 2 jušni žlici arašidovega masla
  • 1 jušna žlica na grobo narezanih orehov
  • 30 g čokolade

Banano pretlačite z vilico. Nato pa samo naložite v lonček: najprej granolo, pretlačeno banano, arašidovo maslo in  prelijte s stopljeno čokolado ter posujte z narezanimi orehi. To je vsa umetnost!




Priporočam vam, da je banana zelo zrela in čokolada vsaj 50, še raje pa 70 odstotna. Če je slednja in če uporabite domačo granolo, potem lahko sladico pojeste celo za zajtrk. Še posebej odlično bo, če dodate še nekal žlic domačega kokosovega jogurta. Tak lonček si lahko nesete tudi v službo, v hribe ali na izlet za super malico. Če  boste namesto granole uporabili piškote, pa se bo znižala hranilna in zvišala kalorična vrednost. Pa tudi okus ne bo tako prefinjen 😊. 

Domače arašidovo maslo doda piko na i 😋




Ni boljšega kot doma narejeno arašidovo maslo in moj Blendtec naredi izjemno kremastega, brez dodajanja tekočine v manj kot minuti. Tako vem, da res vsebuje samo arašide. Če imate blender, ga poskusite narediti sami. Če niste tako tečni kot jaz,  pa ga seveda lahko tudi kupite 😊

Če boste lonček čez noč pustili v hladilniku se bo čokolada strdila in meni je tako še celo bolj všeč. Zato si vedno naredim še enega za naslednji dan. Tako si prihranim še teh pet minut dela 😉

Razlika med nezdravo ali zdravo sladico je samo v razmerju sestavin in njihovi kvaliteti!




 In spet smo pri vzporednicah 😊

Največja umetnost v življenju je najti ravnovesje. Da uživamo, a vendar tako, da si ne škodimo. Da delamo s strastjo, pa vendar ne pozabimo tudi živeti. Da se postavimo na prvo mesto, ne da bi postali egoisti. Da verjamemo v uspeh vsakega začetega projekta, čeprav dopuščamo možnost, da ne bo šlo vse po planu. In če ne gre, poiščimo novo sestavino ali pa drugačno razmerje!


Dajmo si priložnost. Mogoče pa nam bo s to novo sestavino vse skupaj še bolj všeč 😊



LP, Pogumna punca



Hvala ker deliš 😊




Komentarji

  1. Hvala, ne morem verjeti, da nekdo razume življenje na takšen način. Se ne boji izraziti "negativnih" čustev oz. govoriti o njih. Potem pa opazovati njihovo transformacijo in biti hvaležen za to. Upam da te kdaj spoznam.
    Želim ti čim več notranjega miru in kreativne energije, Igor Perko 😁🤗😁🙏

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar